Werkproces Eerstelijnsverblijf (ELV) beschikbaar via MCC Limburg-Noord
De werkwijze en documenten voor het regionale werkproces Eerstelijnsverblijf (ELV) zijn voortaan beschikbaar op MCC Limburg-Noord. Betrokken partijen hoeven de informatie daarom niet meer zelf op te slaan. Het MCC dient als bronbestand, waardoor informatie en documenten altijd actueel zijn. Dit betreft onder andere het afwegingsinstrument, een informatiefolder voor patiënten en het triageformulier.
Het werkproces is het resultaat van het project ‘Optimalisatie ELV-proces’, welke hiermee is afgerond. Dit samenwerkingsproject van Proteion, De Zorggroep, VieCuri Medisch Centrum, Laurentius Ziekenhuis en Cohesie had als doel om de juiste zorg op de juiste plek te leveren en (onnodige) instroom in het ziekenhuis en naar ELV te voorkomen.
ELV is bedoeld voor ouderen die om medische redenen tijdelijk niet thuis kunnen wonen. Zij kunnen voor een korte periode in aanmerking komen voor een ELV in een locatie van Proteion of De Zorggroep. Bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname of tijdelijke achteruitgang van de gezondheid, waardoor de zorgvraag zó omvangrijk is dat verzorging thuis geen optie is. Verwijzing gebeurt door een huisarts of medisch specialist.
In de regio Noord- en Midden-Limburg Oost werken verschillende zorgpartijen (Meditta, Cohesie, VieCuri, Laurentius, Proteion, De Zorggroep, Vincent van Gogh, METggz, Adelante en Ambulancezorg Limburg) samen aan de hand van vijf programma's: 1) Gezond vooruit, 2) Regionale coördinatie van zorg, 3) Langer en beter thuis, 4) Toekomstbestendige arbeidsmarkt en 5) Nationale visie gezondheidsinformatiestelsel. Project Optimalisatie ELV-proces maakte deel uit van programma 3.