Samenwerking specialisten ouderengeneeskunde eerstelijnszorg De Zorggroep, Land van Horne en Proteion

De specialisten ouderengeneeskunde in de eerstelijnszorg van De Zorggroep, Land van Horne en Proteion hebben de handen ineengeslagen. Ze bundelen hun expertise in een gezamenlijke inzet met de juiste zorg aan de groeiende groep kwetsbare ouderen in de regio.

Ze doen dit niet alleen, maar samen met de mensen die nodig zijn zodat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen, vertrouwd in de eigen omgeving. Een stevig netwerk kan worden gerealiseerd door de specialist ouderengeneeskunde meer te laten werken in verbinding met andere zorgverleners, waaronder huisartsen, en daarmee de inzet van specialistische kennis optimaal te benutten.

Door deze regionale samenwerking tussen de specialisten ouderengeneeskunde kunnen specialisten van elkaar leren en elkaars expertise benutten (bijvoorbeeld op het gebied van Huntington en Parkinson). Er is meer uniformiteit in samenwerking met andere zorgverleners en als een specialist ouderengeneeskunde van een organisatie niet tijdig kan antwoorden, wordt contact opgenomen met de andere organisaties om te zien of zij kunnen helpen. Samen met elkaar, voor de ouderen.