Nieuwe naam en uitstraling voor MCC PxZorg: MCC Limburg-Noord

Het Medisch Coördinerend Centrum (MCC), een regionaal samenwerkingsverband van (para)medische partners, heet voortaan MCC Limburg-Noord. Deze naamswijziging is een belangrijke stap in de doorontwikkeling van de organisatie, onze bredere focus en de groeiende samenwerking in de regio. MCC Limburg-Noord stimuleert en optimaliseert de samenwerking tussen de eerste en tweede lijn, andere zorgprofessionals, het sociale domein, en de patiënt. We zijn de laatste jaren uitgegroeid tot een innovatieve regionale partner, met een focus op optimalisatie en coördinatie binnen de gehele zorgketen.

 

Nieuwe naam en huisstijl

MCC PxZorg dankte haar naam aan de visie van PxZorg. Deze legde nadruk op Paden met Partners en Professionele Performance. MCC PxZorg is ontstaan vanuit een initiatief van VieCuri en Cohesie, met als doel informatie met elkaar te delen.

Inmiddels reiken de activiteiten van het MCC echter verder dan de oorspronkelijke visie van PxZorg. De zorgkaart, een instrument waarmee ook de patiënt ook een doelgroep is geworden, is daar een voorbeeld van. De eerste samenwerkingsagenda onder MCC focust op de samenwerking tussen huisartsen en specialisten in Noord-Limburg. Bovendien worden er verdere regionale functies onderzocht die MCC Limburg-Noord kan vervullen, die gerelateerd zijn aan het samenwerkingscontract van het regioprogramma en het Integraal Zorgakkoord (IZA).

 

Met de nieuwe naam introduceert MCC Limburg-Noord ook een nieuw logo en een opgefriste huisstijl, zichtbaar op onze website en binnenkort ook in onze app. Daarnaast zijn we vanaf nu actief ook op LinkedIn, waar we regelmatig updates en nieuws delen. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Linkedin